Gummorna


Ikväll blir det förhoppningsvis Göteborg, moster fyller.

Ciao!

Äntligen en soplucka

Nu äntligen, efter typ ett år ska pappa fixa sopluckan! Äntligen!

Äntligen.

Nu undrar jag vad äntligen betyder och hur det låter och om ordet verkligen existerar.

Göteborg

Sitter i köket på Stigeborg hemma hos mossan och fassan, har slängt  mig en rostis med honung, kom just hem från systern min. När jag åkte spårvagnen igår till henne satt jag längst bak omringad av en hop alkoholiserade pojkar runt 60 som drog massa skämt, ett av dom var; harkl hrkl, mina damer o herrar 11:an går inte till Saltholmen längre, den går till Sötholmen... hahahaha. Jo, den kan man ju börja dra. Varför inte liksom?

Anna-Klara hade gjort jättegod mat när jag kom, sen promenixa vi till hemmakväll och hyrde tre rullar; Sweeney Todd, PS. I love you, No country for old men. Den första och sista var bäst. Dagen har spenderats i göteborgs alla affärer, trevligt trevligt. Köpte ett par skor bland lite annat smått och gott. Fötterna värker åter igen, men det är skönt.






Sov så salt!

Fredagens bravader

Igår hade vi knytkalas och det var väldigt skoj tycker jag. Jag fixa pastasallad, Linda en annan. Julia fixa choklad och bröd plus att hon hade med sig en bamsekorg med massa marmelader och ostar och såna godsaker till mig, jag började nästan gråta. Sen hade hade folk med sig till en fruktsallad, Malin t ex hade med bananer. Nog om det.

Är precis färdig med disken, och allt. Fötterna värker och smalbenet värker. Måste hoppa i plurret. Ska till Göteborg och hänga med min syrra. Hoppas vi kollar på film.

Lite pics.









Monkey see, monkey do

Nej men vi hade kul.

Frisk som en nötkärna


Nu är jag frisk, eller jag går på piller...

Serena är här, vi planerar kvällen för ikväll blir det fest.

Ciao!

Fortfarande dimmigt...

Solsken och dimma, finefine kombination. Jag är sjuker idag. Dötrist!



Vill ut!


Klassfotografering

I morse var dimma över hela De la Gardie när jag vaknade. Jag såg bara träden utanför mitt fönster.
Klassen var i källaren och tog kort till skolkatalogen precis nyss.

Au revoir!

Kakmonster och Klänningar

Vi for till Lundsbrunn idag och kollade balklänningar ett gäng flicks. Det fanns massvis med klänningar men ytterst få var fina, det fanns några, eller de var väl fina men jag faller inte så lätt för balfina klänningar. Kommer nog satsa på nåt annat, nåt raffigt och orginellt, så att folk tappar hakorna liksom, men jag ska i alla fall ha klänning. Det var jättekul dock. Innan hängde vi i lägenheten och drack kaffe och mumsade i oss mängder med kakor. Vissa sminkade varandra, vi lyssnade på musik, Linda spelade gitarr, vi spekulerade i hur Thorsten skulle se ut i kort hår osv osv... och så PA:t förstås.





See ya'll tomorrow!

The Boys from Brazil

Idag har jag börjat läsa en bok i engelskan, den heter som rubriken. En krim skulle det va. Nu tycker jag det är passande att sätta ut ett kort från Brasilien, på flickorna från Basilien.



Nu ska jag röja färdigt i lyan!

Har du sett Herr Kantarell?

Idag sov jag och min storasyster Anna-Klara länge, åtminstonde ganska länge. Jag drömde om Mexiko och det var hemskt spännande. Efter frulle begav vi oss ut till båthuset för att tvätta hennes bil. Det var lite halvkul, men jag hittade en massa annat kul därute. Till exempel mitt gamla brännbollsrack, mitt vet jag inte men jag ser det som det. En tavla som föreställer mig målad av Acko för ett antal år sedan.




Sedan gick vi på äventyr i skogen. Där fann vi kopparorm och snok.



Sedan åt vi middag på verandan.

Sedan drack jag kaffe hos Camilla.

Sedan ringde pappa för Eva, Roger, morsan och farsan hade vart ute iskogen och plockat massvis med trattkantareller. Jag har aldrig sett så många, de behövde hjälp. Ellen var där så det var kul, annars är det där med och rensa skittråkigt, en massa spindlar som kryper.



Sedan kollade jag och mamma i album och saknade Martina en sväng.



God natt!


Biografen i Skövde

Lite info om gårdagen: 

  • TV-spel om plankton
  • Barnprogram
  • Musik
  • Promenix
  • Kållandsö
  • Sömn
  • Skövde-Arn
  • Mackor



Filmen var helt ok. Tur att man var lite trötter så att man inte störde sig på att de gjorde allt i slow-motion. Och tur att det var en norrman med i filmen som lättade upp stämningen lite. Och tur att Cecilia hade så förbluffande vackert hår. Nu är det söndag och jag och storasyster ska tvätta bilar.

Adjöss!


En spexig kväll

Igår var det kick-off spex i aulan på skolan, det var väl kul. Det var nån komiker där, han var inte så jätterolig tycker jag men smaken är som baken.




Spännande...




Ha det!

Ohh.

Plötsligt mår jag jätteilla, en klump i magen den här dagen som skulle bli så kul.
Nej det får gå över. Bleee.

See ya!

Las Julias

Häromdagen när Johanna, Julia, Julia och jag jobbade i biblioteket med projektarbetet hittade Julia en bok som det stod såhär i:



Festligt tyckte vi!


Nämen Halloj

Idag hemma på Stigeborg hade vi gäster i trädgården väntandes på oss. Ståtliga varelser. Se och njut!



God natt och dröm om älgar!


Jonas Hassen Khemiri

Jag var med Thorsten och Karin på Sockerbruket nyss. Khemiri hade föreläsning, han var kul! och duktig! och fin! varför går jag aldrig fram och säger sånt, man har ju liksom inget att förlora på det :-) bättring bättring Jullan.



Nu bör jag återgå till mina studier. Suck. Men när jag väl sätter igång är det ofta mycket kul, eller ja kul, skönt o veta lite.

En fortsatt bra kväll och en god natts sömn önskar jag er allesammans!

Älsklingen är sjuk den stackarn

Den här kanske får dig på bättre humör?



Ester get better

Odensvik

Igår var jag som sagt hos Josef och Anki, det var jättemysigt!

Diamanten, Nora and Alfie



Lika som bär!

Ikväll blir det Jonas Hassen Khemiri.

Adam av Bremen

Yesterday fick jag ett problem ur vägen, jag fick en jättefin skrivare av mamma och pappa.
Today använder jag den till Naturkunskap B och Historia C, vetenskapliga uppsatser ni vet.

Är hos Ann-Christin på ön, har vart här näst intill hela dagen. Lekt med Alfred och Nora. Promenerat till vattnet. Åkt till kusin-Josef i Spiken. Nu ska vi fixa Tacos och kolla på Idol. So far So good!

Ha en koselig kväll!

Alfred: Tack, goe snille mor!

Nora tycker om mig!


Martina och Simon

De var med i tidningen Fredrikstad Blad förra veckan. Så här såg de ut:



Vackert.
Kändisar :-)

Snart gör vi Europa

Om ett år är det September-09 och månaden då vi tågluffar genom Europas länder. Det ska bli väldigt kul och spännande, kan inte bli annat! Går inte!

    

Här har ni oss! Manuela, Ester och jag La Julia.

Sista dagen

Helgen är slut om några timmar, men visst var den väl trevlig!

Fredag



Emelie får representera den här kvällen. Och det gör hon hemskans bra!
Hemma hos Lina innan mera dans.

Lördag

Jobb.
Råda.


Flicksen kom och hämtade mig :) Vi åkte hem till Johanna och Linda agerade kock och lagade jättesmarrig pasta. Efter maten kom John Blund och hängde sig i mina ögonfransar. Så trött så trött! Och en hel massa godis på det. Yummy! Prat prat och TV:

  • Lite musikmaskinen, häftig maskin, helt tokig
  • Extra Extra
  • Videokväll med Luuk

Sömn.

Söndag



Mamma kom och hämtade mig på jobbet så åkte vi hem till Stigeborg, pappa hade gjort varma mackor och kokat te, ett perfekt avslut på en trevlig helg :)



They keep a monkey in the White House

Pratade med Simon idag och han hade vart på konsert i Fredrikstad igår på en kille som heter Tommy Tokyo. Norges nästa stora artist! Han gillar även om att gorma i megafon på vissa sånger.

http://www.youtube.com/watch?v=eTPsRtRPF5Q

En rolig gäst

En av gästerna idag på Vandrarhemmet var så rolig att jag började fnissa jättemycket. Man fatta att han skämta kanske fem eller sex sekunder efter han sa något... så man lät så fånig, jag tog alla frågor på fullaste allvar märkte jag. Sånt é kul.

Kvällen spenderas i Råda. Film tror jag. Lugna bananer ikväll alltså.

Det är bara det att jag har tappat bort mina cykelnycklar och jag orkar inte gå, vad göra då? Nej... jag orkar alltså men då kommer jag fram så sent. Jag hoppas på skjuts eller en pojke som kan flyga mig dit precis som i Heroes. Det hade vart ballt!

Ha en god afton!

Mornington Crescent

Morsning. Finns det något bättre än sena kvällar och tidiga mornar? Tror inte det. Igåren var kul, crowded :=) Träffa folk gjorde man också.



Hörs sen!

Surr surr i radion

Då var man på jobbet för första gången på väldigt länge. Finns inget att göra. Jobbigt. Jag sitter här och försöker desperat att få in the radiostation P3 men det enda jag hör är surr. Men doften av kaffe lugnar mina sinnen och hjälper mig ta motgångarna med ro.

Kvällen tros att bli kul!

Vi ska till Lina ett gäng (vilka I don't know) och jag hörde talas om att det ska sjungas SingStar som jag iofs inte gillar ett smack men jag är övertygad om att det blir kul ändå. Det är nog bara ett litet inslag i programmet.

So long!

Fråga till Thorsten:
Masterjulia hvor er du?

Fördjupade Studier i Katastroffysik

Köpte den för den var så vacker.
Men orkar inte läsa, orkar inte, orkar inte.
Köpte den i julas.
Bit mig i läppen och läs!



Och sen innan jag går och lägger mig, en hyllning till Beckan som jag pratade med idag.



Bums i säng! Buenas Noches!

Explorica

Jag var i USA mellan I:an och 2:an på De la Gardie. Har tänkt på det en massor det senaste. Det känns väldigt surrealistiskt, som en parentes i en hel uppsats. Men jag har faktiskt vart där. Och jag saknar lite folk.



Ecuador, Sydkorea ggr 2, Svea Land, Colombia, Tyskland,
Tyskland ggr 2, American Lady, Mexiko, Tyskland, Svea Land, Brasilien






Minnen minnen minnen... Fint att ha med i ryggsäcken! Vänner för livet, julafton, boys, Casies alla katter (blä), Central Park, Warren Warriors, Mr. Bedilion, americano-julle, my girls, prom med Levi, en hyvens grabb, Salomon min Salomon, Sverige och Tyskland.



Traci och Eric och Vanessa. Trevliga dagar : )

Allas våran favvodryck:



Hoppas jag träffar dem igen någon gång!

Kriget i Georgien

Då var det dags att komma till botten med vilken/vilka orsak/er som gjorde att kriget bröt ut och vilka följder kriget kommer få. Samhällskunskap C. Ellinor, Linda, Sara och jag. Linda har bakat. Gött ska det bli.

Ciao!


Plommonträd, Äppleträd och Clinique

Morsan kom med äpplen, plommon och en elvisp idag så att jag kan börja baka igen. Äntligen!



Alltså jag älskar Clinique så det värker. Man blir ren helt enkelt... och det bästa är att jag fick två nya set av mina värdföräldrar. Sjysst!




Söderströms

Idag hade jag och Ann-Christin bestämt träff på Söderströms kl. 14.30. Hon är så snäll den kvinnan, hon bjussa. Vi satt där ett bra tag och snicksnacka lite sedan följde jag med henne till Listorama för att hämta ut ett album på Nora som var något alldeles extra, den ungen är för söt! Sen gick vi till JC och fixade brallor till Josef, sen till Åhléns. När vi skiljdes åt stötte jag på Camillen som var hemma från Göteborg där hon numera bor. Lina was there too...  vi promenixa till henne och hämtade Camillas väska. Millur och jag drog hem till mig och drack te och käka mackor med köttbullar. Nu är hon på biografvisning ; P

  Camilla is cool

Message from Ester

Ibland hittar jag små meddelanden från Ester som sätter guldkant på vardagen, jag har ett exempel som jag såg en gång när jag var på toan.



Jaa, Ester är allt en finurlig och underbar männska! Ikväll ska hon ringa och intervjua mig om min vistelse i Amerikat.

Kaffe på morgonen är det bästa som finns

Idag börjar jag inte förran kl. 13.00. Gött.
Jag satsade på att gå upp tidigt, för jag älskar att kolla på nyhetsmorgon på TV. Men ack, jag misslyckades.
Det blev som så att jag gick upp lite senare.
Jag satte på une tasse de café och är inne på tredje koppen. Mumma
Har just ätit frulle, mätt och belåten.
Ane Brun ljuder i högtalarna, dags att piffa till sig.




Au revoir!

PA? Jo, Projektarbete

 
Project Norway! Tänk, snart sätts allt igång på riktigt... och det kan ju inte bli annat än bra med dessa bruttor: Thorsten, Calle, Joniboy och Johanni. Watch out!

Yellowish to Redish

Ja men det känns bra.

Filivippen och Agenutten


Fillippa och Agnes är mina små prinsessor. Systerdöttar är roligast att ha!

Vinterytterplagg

Efter skolan idag kom mor och far och knackade på. De hade varit och shoppat till far. En kappa, en tröja och ett par jeans. Mora ville jag skulle följa med och kolla efter ett vinterytterplagg som hon så fint kallade det, till henne med. I did it. Vi hittade en väldigt fin duffel till henne, det kändes bra och roligt, mamsen unnar sig inte för ofta saker. Papsen låg och sov i min lägenhet. När vi kom tillbaka till lyan var vi hungriga så vi lämnade den med ens och gick till Henry's Café. Vi hade det trevligt. Jag följde med dem hem till Kållandsö sedan och för första gången i mitt liv övningkörde jag. Herregud, jag kan knappt tro det själv... jaa nu får ni nog snart se upp i backarna.

Au revoir!

Min Favorit

Min favorit... hmm... för er som inte vet så är det Jessica Stam. Jag vill va som hon... ibland.



Au revoir!

Välkommen till min nya blogg!

Jag heter Julia och är 19 år, I like: baka, leka, umgås och sånt. Jag går 3:an på De la Gardie. Lite om mina förfäder:

 

Morfar Karl-Johan, mormor Klara. Jag ska bli som mormor, ha hatt och en lika stilig karl som morfar. Dessa kommer från Vrångö.



Farmor Aina och farfar Stig, fina människor måste jag säga. Dessa kommer från Kållandsö.



Mor och far när de gifte sig. De gifte sig när de var 25 år gamla, de hade ett litet bröllop i Köpenhamn med två gäster var. Tillsammans fick de fem barn. Dessa drog till Uppsala.



Min äldsta storasyster heter Jenny, hon är gift med Jonte och de har världens sötaste ungar, Filippa och Agnes.



Sedan har vi Anna-Klara, vi två tävlar om vem som är the moster.



Martina är ytterligare en storasyster som förövrigt har gift sig med en norsk som heter Simon Walther.



Karl-Johan är min storebror och Martinas tvillingbror, han gifte sig i somras med den vackra Sofia.

Sist men inte minst kommer jag!!! Känd som Jullan.



RSS 2.0